Beslissing Opel Antwerpen komt dichtbij
De Opel-vestiging in Bochum blijft open. Foto: © afp
General Motors (GM) zal zijn plan voor Opel/Vauxhall woensdag wellicht toelichten aan het stuurcomité en aan de ondernemingsraad. Het lot van Opel Antwerpen zou dan eindelijk duidelijk kunnen worden. De Opel-fabrieken in Bochum en in Kaiserslautern blijven alvast open. Dat heeft Nick Reilly, de topman van de Europese activiteiten van General Motors (GM), vandaag gezegd. 
Reilly verklaarde vandaag dat 'onze mensen en de vakbonden' woensdag meer details zullen krijgen over de geplande herstructureringen bij Opel. Hij zei niet wanneer het nieuws publiek wordt bekendgemaakt, maar het lijkt onvermijdelijk dat dat vrij snel na de interne communicatie zal gebeuren.
 
De vestiging in Bochum zal alvast "een belangrijke site blijven", zei Reilly na een onderhoud in Düsseldorf met de president van Noordrijnland-Westfalen, Jürgen Ruttgers (CDU). Bochum is de op een na grootste vestiging van GM in Duitsland. Er werken zowat 4.800 mensen. 
 
Ook de site in Kaiserslautern open blijven, beloofde Reilly tijdens een tournee langs de betrokken Duitse deelstaten. In Kaiserslautern moet wel personeel afvloeien. Er werken nu zo'n 3.300 mensen.