Sarkozy ook in Vlaanderen alom tegenwoordig
Foto: rr

Na de twijfels die rezen over de aanwezigheid van de Franse president bij de val van de Berlijnse muur, hebben slimme internetters "bewijzen" gevonden dat Nicolas Sarkozy wel degelijk betrokken was bij allerlei historische gebeurtenissen. Ook in Vlaanderen.

De Franse president Nicolas Sarkozy meldde dat hij op 9 november 1989 spoorslags naar Berlijn was afgereisd om daar de val van de Muur mee te maken. Op zijn Facebook-pagina zette Sarkozy een foto waar hij een brok uit de Muur hakt.

Maar nadat er in de Franse pers twijfels geuit werden over de juistheid van die beweringen schreef Alain Juppé, een partijgenoot die Sarkozy toen zou vergezeld hebben dat het ook enkele dagen na 9 november kan geweest zijn. 'Mijn geheugen is niet nauwkeurig wat de juiste datum betreft.'

Al die heisa - en de bijhorende foto - zette onder meer de krant Libération ertoe aan een reeks bewerkte foto's online te zetten waaruit moet blijken dat Sarkozy onder meer getuige was van de moord op JF Kennedy, het Franse voetbalteam in 98 naar zijn eerste Wereldbeker leidde en betrokken was bij de opstand op het Tiananmenplein.

Wij konden de hand leggen op enkele unieke beelden die duidelijk maken dat ook Vlaanderen heel wat aan de Franse president te danken heeft.

 

 

 (foto's: belga, epa, photonews - fotomontages: DS)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig