Bijna honderd doden bij overstromingen El Salvador
Foto: ap
Zeker 91 mensen zijn omgekomen bij overstromingen die vijf van de veertien provincies in El Salvador hebben getroffen. Dat heeft de Salvadoraanse minister van Binnenlandse Zaken, Humberto Centeno, zondag gezegd.

Het regent al onafgebroken in El Salvador sinds donderdag. Ongeveer zestig mensen worden vermist, zei Centeno. Zevenduizend daklozen zijn ondergebracht in opvangcentra. Veel steden en dorpen zijn onbereikbaar door ondergelopen wegen. Speciaal de hoofdstad San Salvador en de centrale provincie San Vicente zijn zwaar getroffen.

De regen in El Salvador en daarbuiten zou een gevolg zijn van de orkaan Ida. Donderdag bereikte Ida de oostkust van Nicaragua, waar zo'n tweeduizend mensen zich in veiligheid moesten brengen. Ida passeerde zondag ook dicht bij het Mexicaanse schiereiland Yucatan, waar alarm is geslagen. Ook de Amerikaanse staten Mississippi en Alabama zijn in hoogste staat van paraatheid. De orkaan is intussen aangezweld van eerste naar tweede categorie en heeft windstoten met een kracht tot 160 kilometer per uur.