Nieuwe zoekactie naar Younes zonder resultaat
Foto: photo news
Precies een week na de verdwijning van de vierjarige Younes, blijft de kleuter uit Komen-Waasten spoorloos. Een vijftigtal vrijwilligers heeft het afgelopen weekend nogmaals de buurt uitgekamd waar de kleuter is verdwenen, maar zonder resultaat. Dat zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

De vrijwilligers, voornamelijk buurtbewoners en kennissen van de familie, hebben nogmaals de zone doorzocht die eerder al door de speurders werd uitgekamd. Hun actie leverde niets op.

Gedurende het weekend werd ook het politieonderzoek naar de onrustwekkende verdwijning voortgezet. De agenten die zich met de zaak bezighouden beslisten vorige week om geen vrijaf te nemen tijdens het allerheiligenweekend. In het belang van het onderzoek worden echter geen details gegeven over de inhoud van de politieactiviteiten dit weekend.

Maandag maken alle betrokken partijen een stand van zaken op rond de verdwijning.

In luier en op blote voetjes

De vierjarige Younes verdween in de nacht van zondag op maandag tijdens een ruzie van zijn ouders. Een ouder broertje zag de kleuter naar buiten lopen, in zijn luier en op blote voetjes. Toen de ouders de verdwijning opmerkten, begonnen ze meteen naar de kleuter te zoeken. Rond zes uur de volgende ochtend verwittigde de vader de politie.

Een grootschalige zoektocht leverde niets op, en de speurders hebben geen enkele aanwijzing. Niemand leek de peuter te hebben opgemerkt.

Alain Remue van de cel Vermiste Personeen wordt ongerust. 'Naarmate de tijd vordert, moet je de realiteit onder ogen zien'. Met wat we nu weten, denk ik niet dat we nog naar een levend kind zoeken.'