Leterme wil grondig onderzoek naar problemen Justitie
Foto: belga
Minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme (CD&V) wil een grondig onderzoek naar de wantoestanden bij Justitie. Dat heeft hij gezegd op de Franstalige zender RTL TVI. "En ik ben niet alleen. De burgers stellen zich ook vragen. Ik stel me vragen over het gedrag van sommige magistraten."

 

De ex-premier vindt dat de lopende onderzoeken naar de interne werking van het gerechtelijk apparaat, met name bij het hof van beroep in Brussel, grondig gevoerd moeten worden. "De Belgische burgers hebben het recht te weten wat er gebeurt. Het is belangrijk dat ze de garantie krijgen dat het gerecht in dit land goed beheerd wordt", legde hij uit.

Wat betreft een interview in het magazine Paris Match, waarin onthuld werd dat Leterme gevraagd is om mee mensen te doden, bevestigde hij het nieuws, maar nuanceerde ook. "Een collega van een land, dat niet Congo is, haalde de rebellen in zijn land aan, gevaarlijke mensen voor de bevolking. Hij vroeg de internationale gemeenschap om hem te helpen met de verdediging van zijn medeburgers," legde Leterme uit.