In de Indiase provincie Uttar Pradesh heeft een passagierstrein zondag ter hoogte van een onbemande spoorwegovergang een vrachtwagen geramd. De klap was volgens getuigen enorm en zeker elf mensen kwamen om. Er vielen ook 35 gewonden. Dat hebben de Indiase hulpdiensten zondag gezegd.

Het ongeval vond plaats in een dorp in het district Gonda, 125 kilometer ten noorden van de provinciehoofdstad Lucknow. Volgens de spoorwegenautoriteiten lag de fout bij de truckchauffeur. Hij had de trein niet zien aankomen en reed zonder verpinken over de sporen.

De klap was zo hevig dat de vrachtwagen in verschillende stukken brak. De truckchauffeur, een tweede inzittende in de truck en negen passagiers van de trein stierven ter plaatse of op weg naar het ziekenhuis. De gewonden werden overgebracht naar lokale ziekenhuizen.

 

De Indiase spoorwegen staan bekend om de talloze ongevallen. Het land heeft ook een van de grootste treininfrastructuren ter wereld. De treinen vervoeren dagelijks zowat 16 miljoen passagiers.