Het Gentse bedrijf Trendwolves ondervroeg meer dan 26.000 jongeren in Europa naar hun online gedrag. Het resultaat bevestigt het vermoeden: jongeren kunnen niet meer zonder internet. En games vormen steeds vaker de cement van hun online vriendschappen. Dat melden Het Belang van Limburg en De Gazet van Antwerpen.

Trendwolves voerde zijn onderzoek via het internet, maar ging ook in acht Europese steden jongeren aan de tand voelen. "De belangrijkste conclusie is dat internet niet meer weg te branden is. Meer dan 75% geeft aan "niet te kunnen leven zonder internet". En bijna 7 op 10 jongeren noemt het internet als favoriete medium", zegt directeur Maarten Leyts van Trendwolves.

De belangrijkste reden voor die verbondenheid met het web zijn de sociale netwerken. "Die zijn voor jongeren van levensbelang geworden voor de ontwikkeling van hun identiteit. Netwerksites als Facebook, MySpace, Twitter of Netlog zijn de hangplek van nu. Het is de plaats waar jongeren online samenkomen en hun gemeenschappelijke passies delen. De jeugd van tegenwoordig vindt het doodnormaal dat ze 24 uur op 24 connected is. Verbonden met het internet en hun netwerk van vrienden. Noem ze Generatie Y, de generatie waarbij bytes door de aderen stromen."

Opmerkelijkste vaststelling uit het onderzoek is dat jongeren weer belang hechten aan de echtheid van hun vrienden. Meer dan aan de looks.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig