Johnny Hallyday ondergaat "geen bestraling" en "geen chemotherapie". Dat heeft zijn echtgenote Laeticia gezegd. Afgelopen zomer werd bij de Franse zanger darmkanker vastgesteld. Daaraan is hij intussen geopereerd.

"Het gaat heel goed met Johnny. Hij heeft darmkanker gehad, maar dat is dankzij een controle op tijd ontdekt. Het was voor hem een grote schok, moreel zowel as fysiek. Maar alles gaat goed, hij ondergaat geen bestraling, geen chemotherapie", aldus mevrouw Hallyday tijdens het programma "Sept à Huit" op TF1.

"Hij heeft zijn strijd op de planken gevoerd. Dat is voor hem de beste manier om te voelen dat hij leeft en om te genezen", aldus Laeticia Hallyday. Na de ziekte eerst een tijdje geheim te hebben gehouden, heeft Hallyday eind september tijdens en gesprek met Télé-Star zelf onthuld dat hij een "kleine kanker" had.

Johnny Hallyday is op 26 september begonnen aan wat is aangekondigd als zijn laatste tournee. De reeks van zo'n vijftig concerten wordt in februari volgend jaar afgesloten in Paris-Bercy.