Hugo Leroy, burgemeester van het Oost-Vlaamse Gavere, heeft zich maandag op de gemeenteraad geëxcuseerd voor zijn opgemerkte media-optredens van de laatste weken. Hij zei zich in de toekomst "terughoudender" op te zullen stellen.

"Ik ben de laatste tijd een aantal keer in de media verschenen, en niet altijd op een even verfijnde manier", gaf burgemeester Leroy maandag op de gemeenteraad toe. Leroy toonde in Man Bijt Hond onder meer openlijk zijn vuurwapens, die hij in de slaapkamer bewaart, en kwam niet veel later nogmaals in de media in verband met een rechtzaak rond laster tegen een van zijn agenten.

Voor de burgemeester lag de nadruk van zijn Man Bijt Hond-optreden op "het ludieke karakter", maar hij erkende dat hij de gevolgen niet goed had ingeschat en dat er een beeld was neergezet "dat niet overeenstemt met dat van een burgemeester".

"Aan allen die ik voor het hoofd gestoten heb, bied ik mijn excuses aan", aldus Leroy, die aangaf dat het niet zijn bedoeling was de gemeente, zijn collega’s of anderen "te schaden"."In de toekomst zal ik mij terughoudender opstellen in mijn communicatie", zegt Leroy, en wil hij zich "blijven inzetten voor de gemeente en de inwoners van Gavere".