'Reynders krijgt ondervoorzitter naast zich'
Willy Borsus Foto: belga

Bij de Franstalige liberale partij MR zou een oplossing in de maak zijn in het dispuut rond het voorzitterschap van Didier Reynders. Volgens Le Soir ligt een voorstel op de tafel waarbij een vice-president zou aangeduid worden. Daarbij wordt de naam genoemd van Willy Borsus, een figuur uit de dissidente clan rond vader en zoon Michel.

De vice-president krijgt een pakket 'echte bevoegdheden'. Naast Waals parlementslid Willy Borsus valt ook de naam van staatssecretaris Olivier Chastel, al lijkt dat volgens Le Soir minder waarschijnlijk dat die laatste de job krijgt.

Reynders zou er ook mee instemmen dat een aantal partij-organen die al jarenlang niet meer bijeenkomen, opnieuw gaan functioneren. Hij gaat ook akkoord met de organisatie van nieuwe voorzittersverkiezingen na de regionale verkiezingen van 2011.

MR-dissidenten komen nog samen voor partijraad

Vanmiddag werd bij de Franstalige liberale partij MR overlegd tussen vertegenwoordigers van de twee rivaliserende kampen. Daarna komen de tegenstanders van partijvoorzitter Didier Reynders om 19 uur samen om de partijraad voor te bereiden die voor 21 uur is samengeroepen.

Om 19 uur is een vergadering voorzien van de dissidenten rond vader en zoon Michel, of de 'groep Renaissance' zoals ze zich liever noemen. Dat is een verwijzing van de naam van het hotel waar de brief werd opgesteld waarin aan Didier Reynders gevraagd wordt om voorzittersverkiezingen te houden.

De vergadering van vanavond vindt overigens in hetzelfde hotel plaats. De groep zal er een verslag krijgen van de vergadering van hun delegatie, bestaande uit Charles Michel, Willy Borsus en Gérard Deprez.