De Saudische koning Abdullah heeft de veroordeling van een journaliste ongedaan gemaakt. Dat heeft het Saudische ministerie van informatie maandag bekendgemaakt. De vrouw, Rozanna al-Yami, werd onlangs tot zestig zweepslagen veroordeeld, omdat ze heeft meegewerkt aan een tv-programma waarin over seks werd gepraat.

In het in juli uitgezonden programma vertelt een man, Mazen Abdul-Jawad, over zijn seksleven en laat hij seksspeeltjes zien, die door de redactie onherkenbaar zijn gemaakt. Hij is tot vijf jaar gevangenisstraf en duizend zweepslagen veroordeeld. Twee mannen die eveneens in het programma verschenen zijn daarvoor elk tot twee jaar gevangenisstraf en driehonderd zweepslagen veroordeeld.

De koning heeft de zaak tegen Al-Yami en een andere journaliste, die ook betrokken was bij het programma, doorverwezen naar een commissie van het ministerie van informatie, zo werd gezegd. Al-Yami werkt voor het betreffende programma, maar zegt niet betrokken te zijn geweest bij de gewraakte aflevering.