Aandeel Punch fors lager na kapitaalverhoging
Foto: rr

Het aandeel van Punch International heeft maandagochtend een flinke klap gekregen op Euronext Brussel. Het verlies liep op tot 20 procent. Vrijdagochtend kondigde Punch aan dat het zijn kapitaal met 20 miljoen euro wil verhogen. Vrijdag lag de handel de hele dag stil door een technische storing bij Euronext. Beleggers reageren dus nu pas op het nieuws.

De kapitaalverhoging zal plaatsvinden met voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders. De nieuwe aandelen zullen uitgegeven worden volgens een ratio van vier nieuwe aandelen per bestaand aandeel. Er zullen maximaal 9.522.644 nieuwe aandelen uitgegeven worden aan een uitgifteprijs van 2,10 euro per nieuw aandeel.
 
Het geld is hard nodig. De crisis en de verkoop met verlies van BBS en Punch Metals aan de persoonlijke holding van Guido Dumarey hebben het eigen vermogen in een jaar tijd drastisch doen dalen. "Deze kapitaalverhoging is noodzakelijk om de vennootschap toe te laten haar strategie verder uit te voeren", schrijft het bedrijf. Daarnaast wordt erop gewezen dat het geld ook nodig is om de financiële convenanten te kunnen respecteren.
 
Rond 9.40 uur noteert het aandeel Punch International zowat 13 procent lager op 7,05 euro.