De Cubaans-Amerikaanse acteur Andy Garcia, bekend van "The Godfather III" en "Ocean's Eleven", is in de Georgische hoofdstad Tbilisi aangekomen voor de opnames van een film over de recente oorlog tussen Georgië en Rusland. Garcia vertolkt de rol van de Georgische president Michail Saakasjvili. Dat meldt een lokale tv-zender.

Volgens Rustavi-2 tv is de bekende acteur zondagavond aangekomen in de hoofdstad waar hij de komende twee dagen opnames maakt in de presidentiële woning. Regisseur Renny Harlin, bekend van actiefilms als "Die Hard 2" en "Cliffhanger", maakte in augustus zijn plannen voor de film bekend.

 Hij vertelde het Amerikaanse filmblad Variety destijds dat hij deze keer een serieuze film wilde maken. De film zou een sterk anti-oorlogsstatement zijn en volgt een Amerikaanse journalist en zijn cameraman die in de gevechten belanden. Georgische media zetten hun vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de film, omdat een van de producers, Papuna Davitaia, een pro-Saakasjvili lid van het parlement is.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig