Een zestigtal bedrijfsleiders uit de ICT-sector halen deze week hun boekentas vanonder het stof om in middelbare scholen hun job en sector aan te prijzen bij leerlingen. Ondertussen krijgt dit initiatief van Agoria, de federatie van de technologische industrie, opvolging van de Europese Commissie, die de CEO-toer geselecteerd heeft als Europees proefproject.

De zesdejaars van het Sint-Cordula Instituut in Schoten krijgen maandag Paul Depuydt, topman van Alcatel-Lucent Bell, over de vloer. Samen met tientallen collega’s binnen de ICT-sector, die in heel België deze week scholen bezoeken, zal hij jongeren proberen warm te maken om een studierichting in de informatica te kiezen.

Het is de tweede keer dat Agoria een CEO-toer langs middelbare scholen organiseert. Momenteel werken volgens de federatie 150.000 mensen in de ICT-sector. "De instroom van nieuwe ICT’ers in het onderwijs is momenteel te laag om het structurele tekort aan ICT’ers op te vangen", argumenteert Agoria. Zeker na de economische crisis zal dat tekort opnieuw snel duidelijk worden, vreest de federatie.

In het voorjaar van 2010 worden de rollen overigens omgedraaid tijdens de Europese eSkills Week. Jongeren kunnen dan op bezoek gaan bij ICT-bedrijven.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig