De Lange Wapper is definitief neergehaald. Er dringt zich nu een keuze op tussen een aangepast BAM-tracé of een verdere uitwerking van het tunneltracé. Dat zegt Vlaams parlementslid Ivan Sabbe (Lijst Dedecker).

Sabbe noemt de uitslag van de volksraadpleging 'een krachtig en niet mis te interpreteren signaal'. Dat signaal betekent volgens hem het einde van de Lange Wapper. Er zal nu volgens Sabbe moeten gekozen worden tussen een aanpassing van het oorspronkelijke BAM-traject en het verder uitwerken van het Arup-Sumtracé. Wat er ook uit de bus komt, een snelle oplossing voor de Antwerpse verkeersproblemen is niet in zicht en de streefdatum van 2015 'is nu meer dan ooit een utopie', stelt Sabbe.

Sabbe pleit ervoor om in afwachting van de realisatie van het uiteindelijke project toch al een reeks ingrepen uit te voeren om 'de angel uit de Antwerpse verkeersellende te trekken'. 'Door een betere ontsluiting van de Liefkenshoektunnel en een optimalisering van de aansluitingen van de E17 en de E34/N49 op de Antwerpse Ring, kan er immers op korte termijn doeltreffend worden ingegrepen. De aanpassing van de Tijsmanstunnel is een bijkomende optie', luidt het.

LDD pleit ook voor een grondige doorlichting van de BAM. Die heeft volgens de partij 'duidelijk in haar opdracht gefaald'.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig