Voorzitterschap Reynders wankelt
Foto: pn

De druk op MR voorzitter Didier Reynders blijft toenemen. Verschillende partijleden, waaronder Louis en Charles Michel, hebben een brief ondertekend waarin ze oproepen om nieuwe voorzittersverkiezingen te houden.

 

Vlak voor het partijbureau van de Franstalige liberalen vanmorgen begon, ontving Reynders een brief ondertekend door 36 partijgenoten. Onder hen zijn grote namen zoals Louis en Charles Michel, Willy Borus, de MR-fractieleider van het Waals parlement, europarlementslid Frédérique Ries en verschillende parlementsleden.

Maar ook meerdere gemeente- en provincieraadsleden hebben de brief ondertekend. Volgens de mandatarissen zelf vertegenwoordigen ze meer dan 700.000 stemmen. Ze vragen nieuwe voorzittersverkiezingen binnen de twee maanden of een raadpleging van de militanten over het principe van het cumuleren van het voorzitterschap met de zware ministerpost Financiën.

Het woord ontslag wordt niet expliciet gebruikt, maar het is duidelijk dat de ondertekenaars aansturen op zijn vertrek als voorzitter. Ze vinden de cumul met zijn post als minister van Financiën, op enkele maanden voor het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie, onhoudbaar.

De Franstalige liberalen zijn steeds meer verdeeld in een pro en contra Reynderskamp. Vorige week werd Christine Defraigne, de fractieleidster van de Senaat, aan de kant geschoven omdat ze openlijk kritiek had geuit op Reynders.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig