Mobistar-klanten landen op andermans Facebookpagina
Foto: rr

Enkele Belgische Facebookers konden vorige week inloggen op andermans profiel. Het gaat om mobiele gebruikers via het netwerk van Mobistar. Facebook bevestigt het probleem.

Wie vorige week via zijn gsm inlogde op Facebook, had de kans dat hij of zij op andermans profiel belandde. Zo bevestigt gebruiker Evelien L. aan ZDNet dat ze met haar gegevens gedurende enkele dagen telkens als iemand anders werd ingelogd. Daarbij kon ze vrienden toevoegen of de statusupdate aanpassen.

Kort na deze vaststelling werd duidelijk dat anderen op haar pagina konden inloggen. Zo werd haar status aangepast vanaf een mobiele telefoon. Een tweede gebruiker bevestigt dat ook zij kon inloggen op andermans profiel, al merkte ze geen wijzigingen door anderen.

"Kleine groep"

Facebook bevestigt het probleem, maar relativeert het meteen. "Het ziet er naar uit dat een kleine groep een aantal abnormale inlogproblemen ervaart bij een bepaalde operator", zegt woordvoerder Annie Ta. Hoeveel gebruikers dat precies zijn, vertelt ze niet.

Hoewel Facebook geen operator bij naam noemt, zijn beide gebruikers klant bij Mobistar. Ook een derde gebruiker op wiens profiel kon worden ingelogd is hier klant, al geeft hij zelf aan niets vreemds te hebben gemerkt.

Opgelost

Volgens de sociaalnetwerksite is het probleem inmiddels opgelost. Dat wordt bevestigd door onze getuigen. Hoe en waarom het probleem is ontstaan blijft wel achterwege. Mobistar reageert vooralsnog niet op het voorval.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig