CDH legt partijleden spreekverbod op in aanloop van voorzittersverkiezingen
Joëlle Milquet Foto: rr
CDH heeft maandag een nieuwe procedure uitgedokterd voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Ten laatste voor de kerstvakantie wil de huidige voorzitster Joëlle Milquet de procedure afsluiten. De partijleden krijgen in de aanloop van de verkiezingen een spreekverbod opgelegd. 

De periode waarin iemand zich kandidaat kan stellen ligt vast, namelijk van 16 tot 20 november. Drie dagen later volgt het tellen van de kandidaturen. Het politiek bureau van CDH zal daarna de ontvankelijkheid van de kandidaturen bepalen, meer bepaald op basis van een 'eenheids- en stabiliteitsfactor voor de partij', preciseert CDH in een persbericht. Daarna worden de namen publiekelijk bekend gemaakt.

In afwachting eist het politiek bureau dat hierover geen enkele publieke uitspraak, direct of indirect, persoonlijk of collectief, plaatsvindt tot 23 november. Als die regel geschonden wordt, zal de kandidatuur mogelijks onontvankelijk verklaard worden.

Voorzitster Joëlle Milquet wil ten laatste voor kerstvakantie een opvolger hebben. Als vicepremier en minister van Werk was het aanvankelijk de bedoeling dat ze afgelopen jaar al haar functie als voorzitster zou neerleggen, maar het politieke bureau van CDH vroeg haar in volle politieke crisis en met de regionale verkiezingen in aantocht om toch aan te blijven tot na de zomer van 2009.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig