'Meerdere kandidaten voor Belgische tak DSB'
De Belgische voetballers van AZ Alkmaar figureren in een reclamecampagne van DSB België Foto: rr

 Er zijn verschillende kandidaten om de Belgische activiteiten van de Nederlandse DSB Bank, die maandag failliet werd verklaard, over te nemen. Het doel is om een snelle doorstart in België te verwezenlijken, zo is maandag gemeld.

DSB heeft in België geen bankactiviteiten. "Er is geen depositowerving en dus ook geen gevaar voor de consument", luidt het in een persbericht van de leiding van DSB in België.

DSB is in België actief als DSB Belgium, met kredietgever en kredietbemiddelaar Silver Finance, actief in consumentenkrediet, en met kredietmaatschappij Creafin, die hypothecaire kredieten aanbiedt. DSB Belgium stelt 46 mensen tewerk en heeft een kredietportefeuille opgebouwd van 315 miljoen euro.

Silver Finance kan autonoom verder blijven werken. "Er is geen liquiditeitsspanning en de continuïteit is verzekerd", luidt het. Creafin is voor financiering wel afhankelijk van de Nederlandse DSB Bank. Door het faillissement moet Creafin voorlopig alle engagementen opschorten. "Er is contact met de curatele om te kijken naar een oplossing."

DSB België benadrukt dat klanten van Silver Finance en Creafin hun contractuele verplichtingen moeten blijven nakomen. "Er verandert niets aan de lopende contracten. Het beheer van de kredietportefeuille gaat normaal door", aldus het persbericht.

De Belgische leiding duidde een zakenbank aan "om te zoeken naar oplossingen op korte en lange termijn". Er zouden al enkele partijen zich hebben gemeld voor een overname. Volgens De Tijd is er zowel belangstelling uit België als uit het buitenland.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig