Open VLD vraagt dat de Vlaamse regering de uitslag van de volksraadpleging in Antwerpen respecteert en dat de regering snel met een structurele oplossing voor de Antwerpse mobiliteitsproblemen komt.

De Vlaamse liberalen willen dat de uitslag van de volksraadpleging gerespecteerd wordt. 'Het omgekeerde zou een slag in het gezicht zijn van de vele tienduizenden Antwerpenaren die gisteren hun stem hebben laten horen', luidt het maandag in een persbericht. De Vlaamse regering kan volgens Open VLD dan ook niet anders dan de uitslag volgen.

De Vlaamse liberalen halen uit naar zij die het resultaat van het referendum 'proberen te marginaliseren'. 'Blijkbaar bevalt de uitslag hen niet. Ze tonen zich zo bijzonder slechte verliezers', klinkt het.

Voor oppositiepartij Open VLD komt het er nu op aan dat de Vlaamse regering snel de 'verdeeldheid overstijgt' en 'snel en eensgezind met nieuwe, concrete voorstellen komt'. 'Voor nog verder getalm is echt geen ruimte', stelt de partij.

Het Vlaams parlement heeft woensdag om 14.00 uur een actualiteitsdebat gepland over de gevolgen van de volksraadpleging. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig