Management Mitiska lanceert nieuw fonds Vendis Capital
Het management van Vendis: Luc Geuten, Willem Van Aelten, Sigrid Hermans (Mitiska), Michiel Deturck en Cédric Olbrechts Foto: rr

Het voormalige management van de retailholding Mitiska richt met de steun van Luc Geuten (Mitiska) een nieuw investeringsfonds, Vendis Capital, op. In een persbericht zeggen ze dat het nieuwe fonds al 55 miljoen meekreeg en op 100 miljoen mikt.

Het nieuwe fonds, Vendis Capital, is een initiatief van de drie Mitisika-managers Michiel Deturck, Cedric Olbrechts, Willem Van Aelten en van diens aandeelhouder Luc Geuten. Het heeft de vorm van een partnership.

Er werd gekozen voor een nieuwe structuur omdat op die manier nieuwe investeerders konden instappen zonder dat het verleden meespeelde. Mitiska heeft immers nog enkele participaties zoals Fun en Cassis en Paprika.

Ook de familie Colruyt stopt mee geld in het nieuwe fonds. Net zoals Emiel Lathouwers (ex-AS Adventure) en Jacques Hayez (Cassis, Parika). In een fase wordt het kapitaal verhoogd tot 100 miljoen. Nieuwe  institutionele investeerders zouden daarbij instappen. DIe worden in de komende weken aangesproken.
 
Het fonds mikt op buy-outs realiseren en minderheidsbelangen in de non-food distributie en in de branche van de consumptiegoederen. Het beoogt investeringen tussen 5 en 15 miljoen euro.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig