Euronext Brussel is vandaag, net als de andere Europese beurzen, meer dan 1 procent hoger gegaan. De Bel20-index eindigde met een winst van 1,1 procent op 2.607 punten. 

 

Het is van 3 oktober 2008 geleden - aan de vooravond van het fameuze tweede reddingsweekend van Fortis - dat de Bel20 nog eens hoger dan 2.600 punten kon sluiten. 

De Brusselse sterindex kreeg de meeste steun van KBC (+3,9 procent tot 36,05 euro), AB InBev (+1,4 procent tot 34 euro) en Dexia (+3,2 procent tot 6,88 euro). Het Londense beurshuis Keefe, Bruyette & Woods (KBW) verlaagde nochtans zijn advies voor KBC van kopen naar houden, maar behield wel zijn koersdoel van 40 euro. KBW verwacht de komende weken heel wat koersvolatiliteit in de aanloop naar de bekendmaking, op 4 december, van het businessplan van KBC. 

Ook Omega Pharma (-3,4 procent tot 34,92 euro) legde een analistenadvies naast zich neer. Zowel Fortis Bank Nederland als ING WB trok het koersdoel na de goede derdekwartaalcijfers op tot 40 euro. Maar winstnemingen na de koersklim van meer dan 10 procent vrijdag kregen de bovenhand. 

Op de brede markt was IBA (+5,5 procent, 10,65 euro) de grootste stijger. Even na opening piekte het aandeel zelfs boven 11 euro. Er was geen bedrijfsnieuws. 

De holding Quest for Growth (+4,3 procent, 4,60 euro) liep ook in de kijker. Een van zijn participaties, het farmabedrijf Movetis, komt mogelijk in november of december naar de beurs van Brussel. Movetis staat voor 3,2 procent van de intrinsieke waarde van Quest.

Exmar zakte 0,2 procent tot 9,37 euro. De gastankerrederij maakte vrijdag nabeurs bekend haar kapitaal met 100 miljoen euro te verhogen. De kapitaalronde moet de balans aansterken en de toekomstige groei van het bedrijf ondersteunen.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig