Delta Lloyd na beursgang uit op overnames in België

De Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd gaat naar verwachting op 3 november naar de beurs in Amsterdam. Maandag maakte het bedrijf de details van de eerder aangekondigde beursgang bekend. Delta Lloyd is ook in België actief, en is uit op verdere overnames.

Per aandeel wordt gemikt op een emissieprijs tussen 15,50 en 19 euro. De beursgang krijgt hiermee een totale omvang van 1,1 tot 1,3 miljard euro, of één van de grootste van de jongste maanden. Met de opbrengst wil het bedrijf overnames in Nederland én België financieren.

Het concern ziet vooral in België en Nederland mogelijkheden om door de crisis aangeslagen concurrenten over te nemen, zo deelde het maandag mee. In België is Delta Lloyd Groep actief met de bank Delta Lloyd Bank, vermogensbeheerder Delta Lloyd Asset Management en de aanbieder van levensverzekeringen Delta Lloyd Life.

Na de uitgifte zal 38,4 tot 42,2 procent van de aandelen Delta Lloyd verhandelbaar zijn. De Britse eigenaar Aviva houdt nog 57 tot ruim 61 procent van de aandelen. De inschrijvingsperiode voor de aandelen begint maandag en loopt tot 2 november.

Delta Lloyd is van plan om 40 tot 45 procent van zijn operationele winst uit te keren als dividend. Over het derde kwartaal behaalde Delta Lloyd een omzet uit nieuw afgesloten verzekeringen van 1,08 miljard euro.

De stichting Fonds NutsOhra krijgt een pakket met preferente en gewone aandelen. Dit pakket is goed voor een belang van 7,9 procent. NutsOhra geeft financiële ondersteuning aan projecten in de gezondheidszorg.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig