Schepencollege kort samen over referendum
Foto: © DIRK WAEM
Het Antwerps schepencollege boog zich vanochtend kort over het 'njet' van de Antwerpenaren tegen het Lange Wapper-viaduct. Veel werd achteraf niet gezegd. Iedereen neemt een afwachtende houding aan. Vanavond komt de gemeenteraad samen.

'Ik ga luisteren naar de voorstellen van de burgemeester', zei schepen Marc Van Peel (CD&V) bij het binnengaan. 'We moeten nu de schade opmeten van deze zwarte dag voor Antwerpen. We zijn tien jaar terug in de tijd gesmeten', zei Van Peel. Na het schepencollege onthield hij zich van commentaar.

Monica De Coninck nam een afwachtende houding aan. 'We gaan kijken wat we vanavond aan de gemeenteraad gaan voorleggen', klonk het. 

Er volgde na afloop geen gezamenlijke verklaring. Tijdens het overleg zijn de verschillende standpunten en de timing voor de komende dagen overlopen. De vergadering duurde minder dan een uur.

Tegen vrijdag moet er een advies aan de Vlaamse regering worden overgemaakt. Dat het een negatief advies zal zijn, lijkt niet ter discussie te staan en zo wordt de hete aardappel doorgeschoven naar de Vlaamse regering. En over wat die moet doen, is zo goed als niemand het eens.

Gisteren ging 34,75 procent van de Antwerpenaren die mochten gaan stemmen, ook effectief stemmen. 59,24 procent (78.955 personen) stemde 'neen', 40,76 procent (54.333 personen) stemde 'ja'.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig