Janssens: 'Bij elke uitslag rustig verder werken'
Ook de burgemeester van Antwerpen bracht zijn stem uit in het referendum. Foto: belga
Zowel bij een 'ja' als bij een 'neen' moeten we rustig verder werken. Dat zegt Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A) in een interview voor het VRT-programma De Zevende Dag.

'Vandaag is er weinig ruimte voor nuance. Ja is ja en neen is neen". Sp.a-burgemeester Patrick Janssens wil vandaag nog geen grote uitspraken doen over de uitslag van het referendum over het BAM-tracé'.

'Tunnel niet het enige alternatief'

Volgens de Antwerpse burgemeester moet er in beide gevallen 'rustig verder gewerkt' worden. In het geval van 'ja' moet er met de Vlaamse regering gesproken worden over hoe het verder moet.

Als de Lange Wapper weggestemd wordt, moet er ook rustig samengezeten worden. "Als de Lange Wapper niet doorgaat, dan zijn er veel alternatieven. Een tunnel is er een van, maar dat is niet het enige alternatief', aldus Janssens.

'Nee: heel erg voor de stad'

Antwerps havenschepen Marc Van Peel (CD&V) zou het 'heel erg voor de stad' vinden als het neen-kamp het haalt. 'Ik hoop niet dat de uitslag van vandaag alles kapseist', zegt Van Peel, waarmee hij doelt op het totale mobiliteitsplan voor de Scheldestad.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in