Bij een dubbele zelfmoordaanslag op een politiebureau en een naastgelegen moskee in Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn vrijdag minstens dertien doden en vijftien gewonden gevallen. Onder de doden zijn twee vrouwen en twee kinderen. De aanslag was het werk van twee mannen en een vrouw.

Een van de mannelijke daders reed met een met explosieven geladen personenauto tot aan de poort van het politiebureau. De andere man reed op een motorfiets achter hem aan en ramde de auto, waarna een grote explosie volgde. De vrouw, die achterop de motorfiets zat, sprong eraf en rende in de richting van een complex waar militair personeel is ondergebracht. Zij had een explosievengordel om, maar werd door de politie doodgeschoten voordat zij het complex had bereikt.

Door de kracht van de explosie werd zowel het politiebureau als de moskee deels verwoest.
Peshawar, de belangrijkste stad in de provincie North West Frontier, is de afgelopen jaren vaak het doelwit geweest van aanslagen. Donderdag nog kwam er een kind om het leven bij een aanslag.

In het aan Afghanistan grenzende noordwesten van Pakistan zijn aan de Taliban gelieerde moslimextremisten actief. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor een hele serie aanslagen, waarbij alleen al de afgelopen twee weken meer dan 150 doden zijn gevallen.