Magna ziet besparingen Opel Antwerpen zitten
Foto: belga

Magna, de overnemer van Opel, kan zich vinden in de intentieverklaring die bonden en directie van Opel Antwerpen maandag hebben bereikt om jaarlijks 20,2 miljoen euro te besparen. Dat heeft de Oostenrijks-Canadese toeleverancier bevestigd.

Bonden en directie bij Opel Antwerpen kwamen maandag overeen om tot 2014 een jaarlijkse besparing van 20,2 miljoen op personeelskosten te zoeken. Dat past in het kader van een totale besparing van 265 miljoen euro voor alle Europese Opel-vestigingen.

Magna liet vandaag weten zich te kunnen vinden in de intentieverklaring, inclusief de voorwaarde dat indien Antwerpen zou worden gesloten, de geleverde inspanningen van het personeel terugvloeien naar dat personeel. Volgens Eddy De Decker van ACV Metaal hebben de bonden evenwel alle mogelijke scenario's uitgewerkt om aan Magna te bewijzen dat Antwerpen wel leefbaar is.

Tegen eind november willen de sociale partners die intentieverklaring concreet invullen. Volgens De Decker kan dit gebeuren zonder de loon- en arbeidsvoorwaarden te wijzigen. 'Dit kan zonder in de zakken van de werknemers te zitten.' Volgens hem is er nog ruimte voor bijvoorbeeld productieverbetering.      

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in