Juan Antonio Samaranch, de oud-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft dinsdag tijdens zijn verblijf in Monaco een hartaanval gekregen. De 89-jarige Samaranch werd kort daarna overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis, maar zijn toestand blijft omwille van zijn hoge leeftijd onrustwekkend

Samaranch kreeg een hartaanval toen hij aanwezig was in het Grimaldi Forum op de ’Internationale sportconventie voor televisie en nieuwe media’ (Sportel). Samaranch werd eerst nog ter plaatse verzorgd vooraleer hij overgebracht werd naar het Prinses Grace-ziekenhuis.

Volgens een medische bron wezen de onderzoeken in het ziekenhuis op hartfalen. Samaranch reageerde goed op de behandeling, maar de artsen blijven toch voorzichtig omwille van zijn hoge leeftijd. Volgens de dokters zou hij drie of vier dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

Juan Antonio Samaranch werd in 1980 verkozen tot voorzitter van het IOC. In 2001 werd hij opgevolgd door de Belg Jacques Rogge. Eind 2007 werd Samaranch al eens opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen.