In de zaak van Kim De Gelder heeft de kamer van inbeschuldigingstelling van Gent op vraag van de verdediging bijkomende onderzoekshandelingen bevolen, waarbij ook het advies gevraagd wordt van de gerechtspsychiaters. Dat meldt het parket van Dendermonde. De moraliteitsonderzoeken en het politioneel-technisch onderzoek zijn bijna afgerond.

Het dossier van de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde en de moord op Elza Van Raemdonck in Vrasene zijn nog steeds in handen van de onderzoeksrechter. Het psychiatrisch deskundig verslag van het college van vijf psychiaters is nog niet neergelegd.

"De reden daarvan is dat er door de KI Gent op vraag van de verdediging bijkomende onderzoekshandelingen zijn bevolen die door de onderzoeksrechter moeten uitgevoerd worden en waarvan hij ook het advies vraagt van die deskundigen. Deze onderzoeken zijn thans bezig", zegt het parket.

Het politioneel-technisch onderzoek is zo goed als afgerond. Er dient enkel nog een klein deel van het sporenonderzoek afgerond te worden, onder meer een vezelanalyse op de in beslag genomen goederen. De moraliteitsonderzoeken van de slachtoffers en de verdachte zijn in een eindfase. De nieuwe burgerlijke partijstellingen worden aan het dossier gevoegd en onderzocht, zegt het parket.

Nadat deze onderzoeken voltooid zijn, kan er overgegaan worden tot het globale eindverhoor van de verdachte. "Er kan nog geen einddatum geplaatst worden op het gerechtelijk onderzoek, maar het is wel zo dat het onderzoek zonder onderbreking wordt voortgezet", aldus het parket.