Door hevig noodweer zijn in Italië sinds maandag zeker vier mensen om het leven gekomen. Verschillende anderen raakten gewond.
 

Aan het Gardameer stierf een 53-jarige verpleger die tijdens het kite-surfen bij snelheden tot 90 km/u zodanig over het wateroppervlak werd meegesleurd dat hij verdronk. In Maniago bij Pordenone bezweek een marktkramer aan een hartaanval. Hij had tevergeefs geprobeerd zijn kraam tegen de beukende wind te beschermen. Vele mensen werden door afgeknapte takken verwond.

Windvlagen

In het noorden van Rome kieperden felle windvlagen een graansilo om, die een 61-jarige man verpletterde. Volgens Italiaanse mediaberichten dinsdag zonk in de buurt van Giulianova aan de Adriatische kust een vissersboot in de zware storm. Een van de mannen aan boord kon al zwemmend het vasteland bereiken, een tweede werd door de kustwacht gered. Het derde bemanningslid is nog vermist. Maandagavond al was een 19-jarige vrouw in de hoofdstad omgekomen, toen een afgeknapte boom op haar auto was terechtgekomen. 

Overheidssteun

De burgemeester van Rome, Gianni Alemanno, vroeg dinsdag om overheidssteun. In de hoofdstad werden een 50-tal bomen ontworteld en knapten vele verlichtingspalen. Vele straten waren geblokkeerd.

Abruzzen

In de aardbevingsregio Abruzzen was het na nachtelijke temperaturen van vijf graden onder nul ook dinsdag nog ijskoud. De Italiaanse civiele bescherming kondigde aan de circa 6.000 mensen, die nog in tentenkampen bij L'Aquila verblijven, zo snel mogelijk elders onder te brengen. In heel het land kwam het tot stroompannes en verkeerschaos.