Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) geeft 80.000 euro steun aan biografieën over Rik Wouters, Jan Frans Willems, Paul-Gustave van Hecke en Wannes van de Velde. Dat meldt het VFL dinsdag in een persbericht.

Het VFL heeft een tweejaarlijkse subsidieregeling voor culturele biografieën. Daarmee mikt het op biografieën van personen die van betekenis zijn geweest voor de cultuur of de geschiedenis van Vlaanderen.

Met de subsidie kunnen biografen zich voor een bepaalde tijd vrijmaken om zich helemaal aan hun biografieproject te wijden. Ze kan ook dienen om research- en reiskosten te dekken. 

Dit jaar dienden tien biografen een subsidieaanvraag in. Uiteindelijk werden 4 projecten ondersteund met een subsidie. 

Eric Min werkt aan een biografie van schilder en beeldhouwer Rik Wouters. Ludo Stynen biografeert Jan Frans Willems, de vader van de Vlaamse beweging. Verder zal Manu Van der Aa het leven beschrijven van Paul-Gustave van Hecke (1887-1967), een culturele duizendpoot met internationale uitstraling. Ten slotte begint Dree Peremans in 2010 te werken aan een biografie van de vorig jaar overleden zanger Wannes van de Velde.

Journalist Jan Haeyrynck ontving geen subsidies voor het maken van een biografie over Jan Hoet.