De Pakistaanse luchtmacht heeft dinsdag stellingen en schuilplaatsen van moslimextremisten in het aan Afghanistan grenzende Zuid-Waziristan gebombardeerd. Volgens het leger en de regering in Islamabad wordt het overgrote deel van de aanslagen die in Pakistan worden gepleegd georkestreerd door opstandelingen in Zuid-Waziristan.

De Verenigde Staten zeggen dat ook de toename van aanslagen in Afghanistan voor rekening komt van Taliban-strijders die zich ophouden in het noordwesten van Pakistan.

Het leger heeft laten weten een groot grondoffensief tegen de extremisten in het noordwesten voor te bereiden. Wanneer het offensief wordt ingezet, liet het leger in het midden. Sinds een maand of drie wordt de luchtmacht tegen de opstandelingen ingezet.

Dinsdag werden schuilplaatsen van opstandelingen gebombardeerd in de regio's Makeen, Ladha en Barwand. Zeker vijftien gebouwen werden verwoest, zeiden bronnen bij de Pakistaanse inlichtingendienst. De extremisten vielen op hun beurt een legerkonvooi aan. Het konvooi werd met ruim dertig raketten bestookt. Twee soldaten liepen verwondingen op.