Staking bij Touring
Touring is van plan niet langer zelf sleepactiviteiten aan te bieden. Daardoor staan 64 banen op de tocht bij de pechverhelpings- en reisbijstandsorganisatie. In een persbericht belooft de directie zo veel mogelijk ontslagen te vermijden. Na de mededeling sprak een spontane staking uit.


Een kleine honderd personeelsleden en een dertigtal vrachtwagens hebben zich verzameld voor de ingang van de vestiging in Vorst, zegt Cécile Struyf van LBC. Het is de bedoeling ook actie te voeren aan de zetel van Touring in de Wetstraat. Dat is voorzien rond 16.00 à 17.00 uur.

Het personeel is vooral boos omdat vorige week nog werd gezegd in de ondernemingsraad dat men denkt aan aanwervingen, omdat de zaken goed gaan.

Volgens Touring kan de sleepactiviteit, ondanks inspanningen die de voorbije jaren werden gedaan, niet op tegen de concurrentie. 'Zij biedt geen kwalitatieve of economische meerwaarde aan de klanten', stelt Touring. 'De hoge werkingskosten maken deze activiteiten niet rendabel tegenover gespecialiseerde bedrijven die hiervan hun beroep hebben gemaakt.'

De directie kondigde daarom dinsdag het voornemen aan om de sleepactiviteit in eigen beheer stop te zetten, net als de garage en het atelier met vervangstukken.

De sleepactiviteiten zullen in de toekomst volledig worden uitgevoerd door externe ondernemingen. Touring vertrouwt overigens nu al meer dan 55 procent van haar opdrachten toe aan externen.
De directie zal met de vakbonden overleggen om ontslag van werknemers te voorkomen. Bij Touring werken 700 mensen.