De baas van Build Your Dreams (BYD), een van ’s werelds grootste batterijproducenten en tevens producent van elektrische wagens, staat op de eerste plaats in het klassement van 130 dollarmiljardairs in China. Elk jaar stelt het magazine Hurun een lijst op van de 1.000 rijkste Chinezen.

De meeste miljardairs hebben hun fortuin gemaakt met vastgoed en op de beurs, twee sectoren die ten volle konden profiteren van het vrijgemaakte geld in het kader van het steunplan van de regering.

'De Chinese rijkdom groeit op een duizelingwekkende manier', zegt Rupert Hoogewerf, oprichter van het magazine. 'U kan het aantal werkelijke miljardairs zelfs verdubbelen naar 260. Een groot deel van hen wil namelijk anoniem blijven en niet de aandacht van het grote publiek trekken'.

Wang Chuanfu, pdg van BYD, steeg met maar liefst 102 plaatsen naar de eerste plaats in de ranglijst nadat zijn fortuin met meer dan 5 vermenigvuldigde naar 5,1 miljard dollar. Volgens het magazine Hurun beschikten de 1.000 rijkste Chinezen op 15 september over een fortuin van 571 miljard dollar, vorig jaar dezelfde tijd was dat nog 439 miljard dollar.