Schutyser vindt heisa binnen SP.A 'much ado about nothing'
Barteld Schutyser. rr
Barteld Schutyser, auteur van de uitgelekte mail die de SP.A de voorbije week op haar kop zette, reageert in het weekblad Humo op de storm. "Eerlijk gezegd, de hele heisa rond die mail is much ado about nothing. (...) Ik heb die mail geschreven als privépersoon aan een goeie vriendin, in een informele taal en op eigen initiatief", aldus Schutyser. Hij geeft toe dat de toon van zijn mail hard was, maar dat is volgens hem "de aard van het beestje".

De uitgelekte mail van Schutyser, een persoonlijke vriend van partijvoorzitster Gennez, over de benoeming van de Vlaamse ministers en hoe Frank Vandenbroucke opzij diende te worden gezet, veroorzaakte de voorbije week een storm bij de SP.A.

In een reactie aan Humo zegt Schutyser dat hij Gennez enkel adviseerde, maar niet mee de beslissingen nam. "Ach, ik ben gewoon een tiep die zijn gedacht zegt in een informele sfeer en die ooke en beetje geestig schrijft. En iedereen denkt: 'Oeioei! Die tiep neemt beslisssingen!' Maar nee!".

Schutyser geeft toe dat hij zich in zijn mail "wat hard" heeft uitgedrukt, maar dat dat zijn stijl is. "Hoe hard hij ook mag klinken, uit die mail spreekt toch ook een bekommernis voor die mensen", aldus Schutyser.

Schutyser voelt zich zelf ook een slachtoffer van de heisa. "U moest eens weten hoe ik me voel: als iemand bij wie er is ingebroken en wiens kleren ze aan stukken hebben geknipt. Ik voel mij echt gepakt".