Alfacam haalt voor 7 miljoen deals binnen
Het mediabedrijf Alfacam haalt in Zuid-Afrika en Duitsland gespreid over 2009 en 2010 een omzet van meer dan 7 miljoen euro binnen. Gedelegeerd bestuurder Gabriel Fehervari spreekt van ’een succesvolle start’ in Zuid-Afrika. Het nieuws werd positief onthaald door de belegger: het aandeel koerste dinsdagochtend ruim 6 procent hoger.

Alfacam Africa werd opgestart na de Confederations Cup in juli dit jaar, en verslaat naast voetbal ook andere sportwedstrijden in Zuid-Afrika. Daarnaast slaagde het bedrijf erin een deel van de productiediensten voor de FIFA17-World Cup in Nigeria te verkrijgen.

Naast de contracten in Afrika, meldt Alfacam dat het ook een overeenkomst heeft bereikt met het Duitse mediaconsortium ARD-ZDF voor de aanlevering van 8 tot 11 regiewagens in juni 2010 voor de komende FIFA World Cup.

De contracten leveren samen meer dan 7 miljoen euro aan inkomsten op. De deals vertegenwoordigen bijna een vijfde van de hele groepsomzet over 2008. Vorig jaar haalde Alfacam een omzet van 36,4 miljoen euro.