Bel-20 zakt verder weg

Euronext Brussel is dinsdag in het rood geëindigd. De Bel 20 liet 1,1 procent liggen tot 2.532,02 punten. De bank- en verzekeringswaarden waren de grootste verliezers, slechts drie waarden in de sterindex konden winst optekenen. Op de brede markt was Alfacam de uitblinker en droeg Option de rode lantaarn.
 

De Brusselse financials waren de grootste verliezers op de Bel20. Dexia (-2,8 procent tot 6,04 euro) tekende voor het grootste verlies, maar ook Fortis (-2,1 procent tot 3,27 euro) en KBC (-1,5 procent tot 37,53 euro) verloren terrein.

In het akkoord over de begroting 2010 en 2011 dat het kernkabinet dinsdagochtend heeft bereikt, is opgenomen dat de banken een waarborgpremie betalen voor de bescherming die de overheid biedt op deposito’s en verzekeringsproducten uit tak 21. Ook elders in Europa trokken financiële waarden aan het kortste eind, na sombere uitspraken van de topman van Deutsche Bank en een ingetrokken koopadvies voor Goldman Sachs.

Op de brede markt steeg Alfacam 4,7 procent tot 7,75 euro. Alfacam heeft in Zuid-Afrika en Duitsland contracten getekend die over 2009 en 2010 een omzet van meer dan 7 miljoen euro zullen opleveren.
Option sloot de rangschikking met een verlies van 4,1 procent tot 1,85 euro. De Amerikaanse mobilofoonoperator T-Mobile US haalt zijn smartphone Sidekick (tijdelijk) uit de winkelrekken. Option levert sinds mei het geïntegreerde moederbord voor de nieuwe Sidekick LX.

Arseus zakte 1,9 procent tot 8,14 euro. Arseus, dat diensten en materialen voor apothekers, tandartsen en ziekenhuizen levert, presteerde in het derde kwartaal nochtans iets beter dan de analistenverwachtingen. De omzet steeg met 8,3 procent tot 87,3 miljoen euro. De organische groei bedroeg 4 procent.