Bob Dylan zal de royalty’s van zijn komende kerstalbum schenken aan voedselhulporganisaties in conflictzones en derdewereldlanden, melden de Verenigde Naties donderdag.

Het album met traditionele kerstliederen van de singer-songwriter, "Christmas In The Heart" genaamd, wordt op 12 oktober uitgebracht. De royalty’s worden geschonken aan het voedselprogramma van de VN en aan de liefdadigheidsorganisatie Crisis in Groot-Brittannië.

"Here Comes Santa Claus", "Winter Wonderland" en "Little Drummer Boy" worden door Bob Dylan in een nieuw en warm jasje gestoken. Met "Christmas In The Heart" is Dylan al aan zijn 58e album toe.
"Het aantal hongerlijders in de wereld is nog nooit zo hoog geweest terwijl de voedselverdeling net een dieptepunt heeft bereikt", meldt Josette Sheeran van het wereldvoedselprogramma.

"Er is een oplossing voor het hongerprobleem in de wereld, maar dat wil zeggen dat we allemaal een steentje moeten bijdragen om diegenen die het meest lijden te helpen. Ook moeten we helpen zoeken naar een oplossing op lange termijn", zegt Dylan in een verklaring.