VRT en SBS doen samen aan grieppreventie
Véronique De Kock Foto: dba
Om de verspreiding van griep tegen te gaan, roepen de televisiezenders van de VRT en SBS België alle Vlamingen vanaf woensdag op om de komende maanden extra voorzorgen te nemen. In een tv-sportje vestigen Goedele Wachters, Kobe Ilsen, Kobe Van Herwegen, Véronique De Kock, Roos Van Acker en Hans Otten de aandacht op zes voorzorgsmaatregelen.

De zes BV's roepen kijkers op hun handen te wassen, hun mond en neus met een papieren zakdoekje te bedekken bij het niezen, niet onmiddellijk naar de spoedafdeling te lopen,...

Het spotje zal twee weken lang te zien zijn op Eén, Canvas, Ketnet, VT4 en VIJTtv. Op die manier willen de VRT en SBS België helpen om de verspreiding van de griep de komende maanden in te perken.

'Het lijken allemaal kleine en vaak voor de hand liggende raadgevingen, maar indien we ze allemaal samen beter toepassen, dan kunnen ze echt wel een milderende impact hebben op een griepepidemie in ons land', zegt professor Marc Van Ranst, voorzitter van het Interministerieel Commissariaat Influenza, dat de voorzorgsmaatregelen en hygiënevoorschriften opstelde.