Karin Heremans, directrice van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen, reageert opgelucht na het arrest van de Raad van State. Die besliste dinsdag dat het verbod op het dragen van een hoofddoek in de athenea van Hoboken en Antwerpen niet wordt geschorst.

 "Dit arrest is een echte opluchting", reageert Heremans. "Temeer omdat we vorige week zo verbaasd waren met het advies van de auditeur van de Raad van State. We zijn altijd in ons dossier blijven geloven en stelden vast dat de beschuldigingen totaal geen steek hielden. De leugens waren zo flagrant dat ik er zelfs misselijk van werd."

"Ook bij de leerlingen zelf nam het respect voor onze beslissing toe. Verschillende leerlingen zijn me zelfs persoonlijk komen bedanken. Het werd snel duidelijk dat het aanhoudende protest enkel werd gevoerd door de verschillende actiegroepen en een vijftiental leerlingen die er nu blijkbaar voor kiezen om hun studie thuis af te werken."

Voorts hoopt Heremans dat de rust nu definitief terugkeert. "Het wordt tijd dat het debat niet meer aan onze schoolpoort wordt gevoerd, maar hogerop gaat en maatschappelijk wordt gevoerd. Daarom heb ik me ook teruggetrokken uit een debatavond van woensdag met onder andere de dames van BOEH! De uitnodiging voor dat debat dateerde van augustus, voor heel de heisa. Nu denk ik dat het beter is dat we de zaak eerst wat laten bekoelen, alvorens opnieuw met elkaar in debat te gaan", besluit Heremans.