'Imam Nordine Taouil is een moslimextremist'
Nordine Taouil Foto: wdk
Imam Nordine Taouil is een moslim van extreem-islamitische strekking. Dat heeft Alain Winants, administrateur-generaal van de Staatsveiligheid, maandagavond in Terzake op Canvas gezegd.
'Op basis van de inlichtingen die wij van mijnheer Nordine Taouil hebben verzameld, hebben wij geoordeeld te moeten meedelen dat de betrokkene dient beschouwd te worden als iemand die eigenlijk een extremistische moslim is van salafistisch-wahabitische strekking en die actief militeert in salafistische kringen', zegt Winants.
 
Taouil zou ook opleidingen organiseren voor jonge Belgische moslims in radicale Koranscholen in Pakistan.
      
Het salafisme is een compromisloze versie van de islam. 'Het is eigenlijk een strekking die wil terugkeren naar de oorspronkelijke islam en die alle westerse invloeden op die islam verwerpt', aldus Winants.
      
Taouil werpt zich op als woordvoerder van de moslimgemeenschap in België en liet zich de voorbije maanden opmerken met sterke uitspraken in het hoofddoekendebat . Hij is ook voorzitter van de moslimraad, die alle strekkingen binnen de moslimgemeenschap zou moeten vertegenwoordigen. Maar lang niet alle moslims zijn het met hem eens. Zijn achterban zou slechts een kleine ultraconservatieve minderheid zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig