In de buurt van het metrostation Aumale in Anderlecht is het woensdagavond tot een botsing gekomen tussen een twintigtal jongeren en de politie. Het incident deed zich voor rond 17.00 uur, toen agenten van de federale politie bezig waren de identiteit van twee mensen te controleren, naar aanleiding van een gewelddadige overval die zich had voorgedaan.

Die controle leidde tot een bijeenkomst van een twintigtal jongeren. Zij beledigden de agenten en bekogelden hen met projectielen. De agenten vroegen daarop versterking van de federale politie en van politiehonden.

De politie wilde vervolgens de identiteit van enkele van de jongeren controleren. Een 25-jarige man greep daarbij een agent vast en deelde ook klappen uit aan twee andere, terwijl hij probeerde hen van hun wapen te beroven. Hij werd in de dij gebeten door een politiehond, naar het ziekenhuis gevoerd en vervolgens gevangengezet.

Uiteindelijk verlieten de agenten de plaats van het incident, onder een regen van projectielen. Eén politieman werd aan de nek geraakt.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig