Graf boven Marilyn Monroe brengt 3,2 miljoen dollar op
Foto: rrr
Een graf dat vlak boven de eeuwige rustplaats van actrice Marilyn Monroe ligt, is maandag op eBay uiteindelijk voor 4.602.100 dollar (3,2 miljoen euro) verkocht. Dat bedrag werd bereikt na een fel opbod tussen 17 geïnteresseerden, die de startprijs van 500.000 dollar uiteindelijk vernegenvoudigden.

De gelukkige koper is voorlopig enkel bekend onder zijn eBaypseudoniem O***S.

 In het graf boven Marilyn, in het Westwood Village Memorial Park, rust momenteel de zakenman Richard Poncher, die in 1986 op 81-jarige leeftijd overleed. Poncher had de begraafplaats gekocht van honkbalspeler Joe DiMaggio, de ex van de in 1962 overleden Monroe.

 De weduwe van Poncher, Elsie, verkocht het graf omdat ze zelf in geldnood is geraakt. Haar man zaliger zou haar de verkoop niet in dankbaarheid hebben afgenomen . "Als ik sterf en je begraaft me niet boven Marilyn, zal ik je tot in de eeuwigheid achtervolgen", zou hij bij leven aan zijn vrouw hebben gezegd.

Elders op het kerkhof van Westwood Village Memorial Park zijn ook Roy Orbison, Frank Zappa, Truman Capote en Farrah Fawcett begraven.