ACV wil fiscaal regime pensioensparen afbouwen
ACV-voorzitter Luc Cortebeeck Foto: put

 ACV-voorzitter Luc Cortebeeck pleit voor het terugschroeven van de fiscale voordelen voor pensioensparen. 'Het zijn immers vooral de hogere inkomens die hiervan profiteren', zegt Cortebeeck.

Vorig jaar betaalde de belastingen tot 280 euro terug aan wie pensioenspaart. Cortebeeck wijst erop dat niet iedereen aan pensioensparen doet en de maatregel vooral de hogere inkomens ten goede komt.

'Het is van groot belang dat we de progressiviteit in de belastingen opnieuw gaan herstellen. Dat principe is in de voorbije jaren stelselmatig afgebouwd. Terwijl het toch vanzelfsprekend is dat de sterkste schouders de grootste lasten moeten dragen,' zegt Cortebeeck in een interview met De Standaard.
 
Daarom wil Cortebeeck een herziening van de pensioenregeling. 'De prioriteit moet gaan naar de gewone pensioenen, die moeten versterkt worden. Als we het geld voor pensioensparen daarin stoppen, dan is iedereen daarmee gebaat', zegt Cortebeeck op VRT-radio.
 
De ACV-voorzitter stelt in het licht van de economische crisis ook de fiscale aftrek voor dienstencheques in vraag. 'Is dat nog in dezelfde mate nodig?' 
 
Lees hier het volledige interview met Luc Cortebeeck.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig