Neonazi Horst Mahler als advocaat geschrapt
Foto: ap
De bekende Duitse neonazi Horst Mahler mag zijn beroep van advocaat niet meer uitoefenen. De Duitse federale orde van advocaten heeft hem geroyeerd. De orde wilde donderdag niet ingaan op vragen over de beweegredenen voor de beslissing.

Mahler werd in februari van dit jaar door een rechtbank in München tot zes jaar cel veroordeeld wegens negationisme en aanzetting tot haat.

Mahler, ooit medeoprichter van de extreemlinkse Rote Armee Fraktion (RAF), heeft in internetfilmpjes de Holocaust ontkend en cd's verspreid waarop haat en geweld tegen joden wordt verheerlijkt.

De veroordeling in februari was de laatste in een lange reeks.

In de jaren zeventig werd Mahler als lid van de RAF ook al aan meerdere misdrijven schuldig bevonden, waaronder het plegen van bankovervallen en het helpen van de beruchte terrorist Andreas Baader.

Mahler werd veroordeeld tot veertien jaar cel, maar kwam in 1980 vrij, nadat hij de RAF en haar methoden publiekelijk had afgezworen. Vervolgens sloot hij zich aan bij de extreemrechtse Nationaal-Democratische Partij, waarvoor hij als jurist optrad.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig