Er zijn momenteel 605.067 Belgische websites te vinden op het internet. Dat blijkt dinsdag uit een mededeling van dns.be, de beheerder van de domeinnamen ".be".

Dns.be heeft alle geregistreerde .be-domeinnamen gescand en ging na of er ook een website aan gekoppeld is. Uit dat onderzoek bleek dat er in totaal 605.067 Belgische websites op het net staan.
Dit betekent dat zeven van de tien houders van een Belgische domeinnaam, daar ook effectief gebruik van maakt.

Veertien procent van de domeinnamen leidt de surfer om naar een andere domeinnaam. Slechts zestien procent van de domeinnamen heeft geen website. Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat ze niet gebruikt worden, want met een domeinnaam kan je ook eigen e-mailadressen creëren.

Verder blijkt 43 procent van de Belgische websites uit één pagina te bestaan, 27 procent heeft meerdere pagina’s. Een startpagina van een Belgische website bevat gemiddeld 13 links, meldt dns.be nog in het persbericht.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de technische details, vermeldt de domeinnaambeheerder nog dat een meerderheid van de Belgische websites gebruik maakt van javascript (57 procent) en/of css (56 procent). Flash wordt op 11 procent van de Belgische sites gebruikt.