Wickmayer ontloopt Clijsters in Toronto
Foto: belga
Het had gekund, maar er komt geen Wickmayer-Clijsters in de eerste ronde van Toronto. Yanina speelt haar eerste ronde tegen Kateryna Bondarenko, Clijsters geeft Elena Baltacha partij.

Yanina Wickmayer won zondag ook haar tweede en laatste kwalificatieronde in Toronto. Daarin klopte ze de Canadese Sharon Fichman (WTA 182) met 6-3 en 6-2.

De jonge Belgische versierde zo een plaatsje op de hoofdtabel van het tornooi. Daar is ze in het gezelschap van Kim Clijsters, die met een wildcard rechtstreeks geplaatst is voor de eerste ronde.

Het was wachten op de loting, in de eerste ronde komt Clijsters immers uit tegen een kwalificatiespeelster, maar dat is niet Yanina Wickmayer geworden. 

Wickmayer speelt maandag om 13u lokale tijd (19u in België) tegen Kateryna Bondarenko, Kim Clijsters speelt dinsdagnacht haar eerste ronde tegen de 26-jarige Britse kwalificatiespeelster Elena Baltacha.

Opmerkelijk: in Wimbledon werd Baltacha in de tweede ronde uitgeschakeld door Kirsten Flipkens. Ze staat 106de op de wereldranglijst.