Minstens 41 vrouwen en kinderen zijn zaterdag omgekomen bij een brand in een tent in Koeweit. Ook raakten 58 mensen gewond, van wie zeven er slecht aan toe zijn. Dat meldde zondag het Koeweitse staatspersbureau KUNA.
 

De uitslaande brand, die drie minuten duurde, vond plaats in een tent waar een bruiloftsfeest werd gevierd. In de conservatieve, olierijke staat vieren vrouwen en mannen bruiloftsfeesten apart van elkaar. Kinderen gaan naar het vrouwenfeest. De oorzaak van de brand was nog onbekend, maar er werd gedacht aan kortsluiting.

Het incident vond plaats in al-Jahra, een stamgebied ten westen van de hoofdstad. De twaalf meter lange tent kon 180 personen bevatten en was opgericht in een stedelijk gebied. Het was onbekend of de bruid het inferno had overleefd.

De doden zijn 35 vrouwen en zes kinderen. Er waren problemen met de evacuatie van de gewonden, aangezien familieleden en toeschouwers zich massaal naar de tent begaven. Legerambulances hielpen de gewonden naar ziekenhuizen te vervoeren.