Meer dan 90.000 bezoekers voor Marktrock Leuven
Foto: belga
Volgens de The Entertainment Group, die Marktrock voor de tweede keer op rij organiseerde, zijn er op het tweedaagse Leuvense stadsfestival dat zaterdagavond werd afgesloten circa 95.000 bezoekers opgedaagd.

Na de 40.000 bezoekers vrijdag wordt het bezoekersaantal volgens de organisator voor zaterdag op minstens 55.000 geraamd. De Leuvense politie houdt het voor vrijdag op 30.000 tot 35.000 en voor zaterdag op 50.000 bezoekers.

Op de 27ste editie van Marktrock waren voor het eerst sinds de beginperiode alleen Belgische groepen geprogrammeerd. Het festival was ook volledig gratis. Op het hoofdpodium was vrijdag A Brand headliner en zaterdag Bart Peeters, die aan het einde van zijn optreden hulde bracht aan Marktrockorganisator Jokke Kerkhofs die vijf jaar geleden overleed.

Op de Vismarkt kreeg Leuvense talent een kans en op het De Layensplein en Grote Markt waren dj’s aan het werk. Ondanks het feit dat de affiche duidelijk veel minder kwaliteit bood dan in het verleden kwam dankzij het uitstekende weer toch veel volk opdagen. De Oude Markt, die een capaciteit heeft van circa 11.000 mensen, moest zaterdag zowel tijdens de optredens van Yevgueni als Bart Peeters worden afgesloten. De organisatoren spreken dan ook van een zeer succesvolle editie. Marktrock pakte dit jaar ook voor het eerst uit met een jobbeurs en ook dit initiatief was een groot succes. Meer dan duizend mensen registreerden er zich als werkzoekende.

Marktrock programmeerde in het verleden topgroepen als Van Morrison, The Kinks, Lou Reed, Radiohead, Ringo Star en James Brown, maar sinds de organisatie begin 2007 in vereffening ging is het stadsfestival wat op de dool. Nieuwe organisatoren maakten het festival in 2007 helemaal betalend maar dat bleek geen succes. Sinds 2008 is het festival in handen van The Entertainment Group (TEG). Het festival werd dat jaar terug slechts voor een deel betalen en er werden nieuwe initiatieven geïntroduceerd zoals een bal populair en een straatmuzikantencompetitie. Dit jaar werd het festival zoals al gemeld terug helemaal gratis.