Telenet-abonnees krijgen er binnenkort drie zenders bij. Het gaat om Exqi Plus, vtmKZOE en een Vlaamse versie van Discovery Channel. Ze komen vanaf 1 oktober op de analoge kabel.

 

 

Exqi Plus 

De zender Exqi Plus is een initiatief van het bedrijf Alfacam uit Lint. Alfacam en Telenet onderhandelden maandenlang over de kwestie. Exqi Plus wil 'een antwoord bieden aan de tv-kijker die op zoek is naar een creatiever aanbod'.

In het aanbod zit onder meer de docufictiereeks 'Dragone' rond een groep artiesten die zich voorbereiden op een nieuwe acrobatische show. Er komt ook een sitcom 'De leraarskamer' en een 'interactieve quiz' Nieuws en sport krijgen ook hun vaste stek

vtmKZOE 

vtmKZOE is een kanaal voor kindertelevisie waar ook al een tijdje over werd gespeculeerd. Het zal programma's uitzenden voor de leeftijdgroep van twee- tot twaalfjarigen en uitzenden van 6 uur tot 20 uur. Het wordt een 'gevarieerde mix van nieuwe content en gevestigde waarden': van Nijntje en Plop tot Maja de Bij en Pippi Langkous.

vtmKZOE komt op de plaats van KanaalZ. Kanaal Z verhuist later volledig naar het digitale basispakket van Telenet Digital TV. Tot dan zal Kanaal Z de beschikbare frequentie delen met vtmKZOE. 

De programmatie van Discovery Channel zal dezelfde zijn als het huidige kanaal, maar dan met Vlaamse commentaarstemmen.

Wie moet wijken?

Om plaats te maken voor dit nieuwe aanbod, moeten enkele andere zenders wijken. Afhankelijk van de regio gaat het om twee of meer zenders uit een pakket van vijf zenders. In dat pakket zitten ARD, WDR, Rai, TRT en CNBC. Ze verhuizen naar het basispakket van het digitale aanbod.

Ook Kanaal Z zal op termijn verhuizen naar het digitale basispakket.

 

Voor digitale kijkers bovendien meer buitenlandse zenders. Zo zullen de liefhebbers van Duitse zenders vanaf 1 oktober ook naar Sat1, RTL Television en Prosieben kijken en zal de nieuwe Italiaanse commerciële zender Mediaset Italia Network in Vlaanderen haar primeur krijgen.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig